Wat is duurzaam transport ?

Duurzaam transport is zowel betaalbaar als energie-efficiënt. Bedrijven die duurzaam transport aanbieden schakelden over op het gebruik van voertuigen en methodes die minder koolstof produceren en dus aanzienlijk de luchtvervuiling en het energieverbruik verminderen in vergelijking met traditionele voertuigen

Duurzaam transport is zowel betaalbaar als energie-efficiënt. Bedrijven die duurzaam transport aanbieden schakelden over op het gebruik van voertuigen en methodes die minder koolstof produceren en dus aanzienlijk de luchtvervuiling en het energieverbruik verminderen in vergelijking met traditionele voertuigen.

Om de snelle klimaatverandering te verminderen hebben Europese landen een verplicht duurzaam transportbeleid ingevoerd en logistieke bedrijven ervaren nu een hogere publieke vraag naar duurzaamheid.

Om duurzaamheid te vergroten in de transport sector nemen bedrijven nu de leiding in het ontwikkelen van duurzame transport methodes die voldoen aan de nieuwste milieuregels en dit zonder de winst te verminderen.

Maak uw transport duurzaam

Met een collectieve inspanning van zowel het publiek als van de grote bedrijven komen we dichter bij de creatie van milieuvriendelijke wegen.

Vele nieuwe eco-vriendelijke technologiën komen momenteel ter beschikking van logistieke bedrijven. Ziegler zet alvast de nodige stappen om dit doel te behalen met het programma : “Ziegler. Now even greener.”

Hierbij drie manieren om je duurzame transport strategie te verbeteren.

 

Go Solar

Hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie verminderen koolwaterstof, transport kosten even als koolstofemissies.

Door het gebruik van zonnepanelen verminderde Ziegler zijn electriciteitsconsumptie met 33% in zijn hoofdkwartier in Brussel.

 

Optimaliseer uw supply chain

Transportbedrijven zoals Ziegler die een wereldwijd netwerk en multimodaal transport aanbieden helpen om uw supply chain meer flexibel, meer efficiënt en meer duurzaam te maken door gebruik te maken van de minst impactvolle transportmethodes die nog steeds uw goederen op tijd leveren en dit aan de beste prijs.

 

Investeer in milieuvriendelijke technologie

Losstaand van niet vervuilende vervoersmethodes kan u ook uw voordeel doen met het gebruik van software die uw ecologische voetafdruk helpt berekenen alsook de meest efficiënte transportroutes en de laadcapaciteit voor onze vloot.

Voordelen van duurzaam transport

Verandering is onvermijdelijk en geeft initieel ongemak. Niet alleen voor het betrokken bedrijf, maar ook voor ervaren medewerkers die grote aanpassingen ondervinden in hun werk doorheen het hele proces.
Echter, implementeren van deze veranderingen op de korte termijn zal een krachtige troef zijn op de lange termijn.

Duurzaam transport promoot milieuherstel. Het vermindert de ecologische voetafdruk, fossiele brandstof en energiegebruik en verbetert afstemming met een duurzame transport policy en richtlijnen en transformeert je bedrijf in een milieubewuste onderneming.

Duurzaam transport verhoogt de betrouwbaarheid van een bedrijf. Een goed ontwikkeld duurzaam management systeem trekt stakeholders aan die voorkeur geven aan milieuvriendelijke transport oplossingen.
Duurzaamheid wordt jouw unieke troef tegenover jouw concurrenten die achterop lopen qua compliance en innovatie.
Duurzaam transport optimaliseert de logistieke operaties. De huidige innovaties bieden een groot aantal hulpmiddelen en kenmerken die de efficiëntie van de vloot vergroten.

Dit omvat ook software die brandstof efficiëntie traceert alsook rijprestaties en meer. Eco-driving rapporten identifiëren eveneens verbeterpunten en verminderen transportkosten.

Wordt groener met Ziegler

Bij Ziegler is duurzaamheid een prioriteit en dit doorheen het hele bedrijf.
Samenwerken met Ziegler betekent evolueren naar een balans tussen actuele efficëntie en milieubewustzijn.

Hierbij een aantal manieren waarop Ziegler ‘groen’ wordt:

De Ziegler Groep is in transitie naar een eco-fleet systeem door over te schakelen naar een Euro 6 fleet voertuig standaard die uitstoot vermindert en in lijn is met EU regelgeving. Additioneel volgen onze chauffeurs een eco-driving training en gebruiken ze aan boord software die effectief monitort en die ons duurzaam wegtransport optimaliseert.

De Cargo Bikes van Ziegler zijn een schiterend pilootproject voor wat betreft het duurzaam transport van goederen in overbelaste centra van steden. Deze grote fietsen transporteren goederen in een beveiligde trailer met dekzeil die geen koolstof uitstoot. Deze innovatie ontving een ‘Sustainability Award’ vanwege Forward België.
Ziegler promoot ook duurzame luchtvracht opties als lid van het Air France KLM Martinair Cargo SA programma. We moedigen het gebruik aan van duurzame brandstof voor luchtvracht – een vliegtuigbrandstof die koolstof uitstoot vermindert.
Duurzaam transport via het spoor is tevens een highlight voor de Ziegler Groep. Het is de meest duurzame transport methode en het is de beste manier om goederen van Europa naar China te transporteren en vice versa.

De ecologische inzet van Ziegler en de authentieke logistieke oplossingen helpen ons om een positieve bijdrage te leveren aan de FORWARD doelen voor duurzame ontwikkeling van de VN. Bij Ziegler mag u zich verwachten aan zeer efficiënte duurzame oplossingen, gemaakt voor u.

Duurzaamheid doet haar intrede in de transport industrie en u kan ook duurzaamheid invoeren in u eigen supply chain.
Werk samen met een logistieke partner die duurzaam is door heen heel zijn organisatie. Werk slim, werk met Ziegler.

Op zoek naar manieren om de koolstofuitstoot van uw transport te verminderen? Ga van goed naar beter met duurzaam transport

Terwijl we langzaam maar zeker evolueren naar een groenere toekomst heeft technologie het mogelijk gemaakt om milieuvriendelijke verzendopties voor zowel consumenten als voor transportbedrijven te ontwikkelen. Oplossingen die onze koolstof voetafdruk verminderen en tegelijkertijd ook een hoog niveau van productiviteit behouden.

Er zullen uitdagingen blijven voor bedrijven die reeds meer duurzame transport oplossingen implementeerden. Nog niet alle operatoren hebben duurzaamheid omarmd of kunnen het aanbieden.

Alle voordelen voor zowel de eindconsument als het milieu overtreffen de te leveren inspanningen en in de toekomst zal het enkel en alleen maar gemakkelijker gaan dankzij de reeds geleverde inspanningen van Ziegler en andere spelers.