Maak kennis met de zelfrijdende voertuigen die naar Europa komen
BLOG / ARTICLE
31 mei 2022

Maak kennis met de zelfrijdende voertuigen die naar Europa komen

Sinds Ziegler Group begon met het introduceren van autonome voertuigen (AV’s) in Europa is er veel om te begrijpen over hoe deze voertuigen werken en over hun potentieel om positieve verandering te creëren voor emissies, congestie in de steden en veel meer.

Met verschillende autonome Transporter voertuigen van Udelv die gepland zijn om te leveren einde 2022 is de Ziegler Group zich aan het voorbereiden om deze te testen voor eventueel gebruik in het centrum van steden doorheen Europa.

Hoe opwindend dit ook moge klinken, veiligheid blijft de topprioriteit. Autonome voertuigen eisen grondige testing en regulatory veranderingen alvorens de weg te delen met normaal verkeer. En het publiek dient ook overtuigd van hun veiligheid. We kunnen ontdekken hoe AV’s werken om hen beter te begrijpen aangezien zij integraal gaan deel uitmaken van ons dagelijkse leven in de toekomst. Welke technologie laat hen toe om veilig het verkeer te betreden en om een specifieke set van coördinaten veilig te navigeren?

Laat ons kijken hoe de Transporter werkt.

 

 

Het leveringsvoertuig van de toekomst

Alhoewel er vele en verschillende AV technologieën werden ontwikkeld wereldwijd bouwen niet allen op dezelfde methodes. De meeste fabrikanten van zelfrijdende voertuigen zijn niet gefocust op voertuigen bestemd voor het uitvoeren van leveringen, die verschillende overwegingen hebben die  dienen ingecalculeerd te worden. 

De Transporter werd ontwikkeld door Udelv, die zelfrijdende voertuigen maken en Mobileye, een  Intel bedrijf. Udelv voertuigen voerden reeds meer dan 20 000 leveringen uit gedurende testen in de USA. Mobileye technology wordt momenteel gebruikt in meer dan 100 miljoen auto’s wereldwijd om autorijden veiliger te maken.

De nieuwe Transporter, die op de markt komt in 2022, is het resultaat van hun gecombineerde expertise, testing en ervaring met eerdere prototypes. Het is een niveau 4 autonoom elektrisch voertuig dat alle soorten van leveringen  veilig kan uitvoeren. Volgens Udelv is de Transporter de eerste end-to-end oplossing voor autonome last en middle-mile leveringen. 

“Van farmaceutische pillen tot boodschappen, tot een 200 cm grote uitlaat” volgens Daniel Laury, CEO and mede oprichter van Udelv. “Dit zal leiden tot lagere consumentenprijzen, meer efficiënte leveringen en ontstopte wegen. “

 

 

Hoe het werkt

Er is een heel groot verschil tussen de vereisten voor een regulier zelfrijdend voertuig en autonome leveringsvoertuigen, die moeten in staat zijn om gemakkelijk en veilig leveringen uit te voeren en autonoom te rijden.

 

 

Rijden zonder bestuurderscabine

De Transporter heeft geen zetels, geen stuurwiel noch pedalen.

Door de bestuurderscabine weg te halen werd de ruimte gemaximaliseerd om leveringen uit te voeren. De Transporter gebruikt de Mobileye Drive ™ om te rijden zonder dat iemand de bestuurder is. Het systeem scant zijn omgeving en refereert ook naar voorbije data van het rijden en opteert automatisch voor de meest efficiënte route afhankelijk van de omstandigheden.

Het MobilEye Drive ™ zelf rijdend systeem is samengesteld uit de volgende componenten:
Camera’s
LiDAR’s
● Radars
EyeQ (vijfde generatie)
● Road Experience Management

De overvloedige suite van sensoren, camera’s, LiDAR and Radar stellen het voertuig in staat om zijn omgeving te begrijpen en respons te geven in real time verkeers- en wegsituaties en wordt aangedreven door EyeQ van Mobileye.

De software van het voertuig zorgt voor een continue update van het voertuig met de meest recente kaart coverage in hoge definitie om veilige ritten te waarborgen.

 

 

Veilige en intelligente leveringen

De Transporter is ontworpen voor het automatiseren van een multi-step delivery journey” zegt Daniel Laury. “Tot wel 80 stops per rit!”. 

De uPod is het gedeelte van het voertuig dat vracht en leveringen behandelt. Het kan tot 1 ton aan vracht dragen. Het interieur van de uPod heeft aanpasbare interieur planken die gemakkelijk herschikbaar zijn om ruimte te maken voor goederen van alle vormen en afmetingen.  

Leveringen worden gedaan door een uniek openingsmechanisme dat enkel toegang geeft tot het juiste pakket, zonder dat anderen jouw pakket kunnen claimen.  

De uPod is ook verbonden met cloud-based intelligence software verantwoordelijk voor laden en lossen en voor retourneren  van vracht. Ontvangers zullen in staat zijn om een app te gebruiken om hun pakket te claimen. Udelv heeft zoals B2B als B2C mobiele applicaties gemaakt voor zowel retailers als consumenten om hun items op te halen of te zenden.

 

 

Controle van kilometers op afstand

Er zullen zeker omstandigheden zijn die zich voordoen en waar menselijke hulp vereist is. Wanneer dat gebeurt zullen operatoren vanop afstand de controle van het voertuig overnemen. In tegenstelling tot gewone chauffeurs kan één enkele operator meerdere voertuigen simultaan besturen.

 

 

Continue verbetering en efficiëntie

Het is een elektrisch voertuig dat wordt aangeboden met batterij pakketten van 90 tot 160 kilowatt-uur. 

De Transporter is zeker en vast een indrukwekkend voorbeeld van technologie en toont ons nu reeds een glimps van wat nog moet komen in de komende jaren. Ziegler Group is opgewonden om de Transporter te testen op privaat domein in de nabije toekomst. 

Als u meer wenst te weten over autonome voertuigen en hoe u deze technologie kan aanwenden voor uw noden, contacteer ons.