Over ons | Ziegler

DE GROEP

 

De ZIEGLER Groep functioneert niet zoals de andere grote internationale transportbedrijven die volgens vaste logistieke processen werken, maar de ZIEGLER Groep heeft er altijd naar gestreefd een onderneming te blijven van menselijke omvang, kortom een 100% familiebedrijf.Door deze strategie is onze onderneming flexibel en kunnen wij op maat gesneden en speciaal samengestelde diensten aan onze klanten aanbieden. Onze Groep volgt de marktontwikkelingen op de voet en gaat in op wat de klant nodig heeft.Onze kennis en expertise putten we direct uit de praktijk om zo over de gehele logistieke ketting in te grijpen om direct aan de vraag en de bijzondere eisen te beantwoorden.

Onze deskundigheid wat betreft het transport van bijzondere goederen (luchtvaart, mode, wijn en gedistilleerde dranken, tweewielers, beurzen en tentoonstellingen, gevaarlijke stoffen, Project Cargo) en onze gedegen ervaring na meer dan een eeuw van activiteiten op deze segmenten, maakt dat wij een bekende én erkende speler op de markt zijn. Wij hebben ervoor gekozen ons op meerdere locaties te vestigen. Diensten kunnen zo direct van dichtbij worden gevolgd, we kunnen snel reageren en behouden een flexibele positie.

Aangezien wij over geïntegreerde informaticadiensten beschikken, ontwikkelen wij onze eigen processen om de supply chain te beheren. Hierdoor kunnen wij onze activiteiten tot in de puntjes regelen en beschikken over innoverende daadkracht. Met deze verschillende hulpmiddelen kunnen wij onze klanten direct alle informatie geven over de lopende zaken.Onze gepassioneerde medewerkers zitten vol inzet en hebben een sterke band met de Groep. Zij worden ingezet door een oplettend personeelsbeleid. Zij dragen onomstotelijk bij aan de kwaliteit van de geleverde prestaties en zijn afzonderlijk en gezamenlijk gericht op klantenservice.

Zij bestuderen nauwkeurig en aandachtig wat de klant vraagt, werken in teamverband met de verschillende afdelingen van de Groep met als doel optimale oplossingen voor het transport te vinden om een perfect aangepast en geoptimaliseerd antwoord te bieden aan de klant. Dit is de manier waarop wij binnen onze ZIEGLER Groep ons vak uitoefenen.

 

MISSIEVERKLARING

Wij zijn architecten in transport en logistiek. We plannen, ontwerpen en bouwen een competitief wereldwijd netwerk om goederen gemakkelijk en betrouwbaar over land, zee en lucht te vervoeren, op te slaan en te behandelen. We kennen de regionale omstandigheden en geven individuele ondersteuning aan onze klanten om wereldwijd succesvol te zijn.

Geschiedenis
1908
1908

De onderneming ZIEGLER, gespecialiseerd in transport en logistiek, wordt in Brussel door Arthur Joseph ZIEGLER opgericht met de ambitie uit te groeien tot een internationale onderneming.

1919
1919

De maritieme activiteiten van de onderneming worden zo belangrijk dat een eerste filiaal in Antwerpen wordt geopend, vervolgens in Gent. In hetzelfde jaar wordt ZIEGLER de marktleider door de import van wijnen en gedistilleerde dranken afkomstig uit Frankrijk.

1943
1943

Arthur Ziegler begint in de onderneming om de internationale ontwikkeling te bevestigen en te stimuleren.

1946
1946

Naast het maritieme transport begint de onderneming ook met de eerste routes per vliegtuig en start ook met de eerste maritieme groepage (LCL) transporten.

1954
1954

Eerste vestigingen in Frankrijk door het opkopen van verschillende ondernemingen.

1958
1958

De onderneming wordt aangewezen als de officiële logistieke expediteur van de Wereldtentoonstellingin Brussel en gebruikt dit om zich verder internationaal te ontwikkelen.

1960
1960

Overname van de onderneming BLG in Zwitserland.

1967
1967

Oprichting van Ziegler GmbH Duitsland.

1978
1978

De heer Ziegler is bijzonder aangetrokken tot de nieuwste ontwikkelingen in de informatica en doorziet de belangrijke rol die deze technologie gaat spelen in de wereld van het transport. Hij besluit dan ook zijn eigen informaticadiensten te ontwikkelen.

1980
1980

ZIEGLER wordt marktleider in België.

1981
1981

Overname van de onderneming Steffes in Nederland.

1986
1986

Eerste uitbreiding buiten Europa met een vestiging in Marokko.

1989
1989

Overname van de onderneming Anglo Overseas in het Verenigd Koninkrijk.

1990
1990

Om te kunnen voldoen aan de behoeften van de klanten ontwikkelt de onderneming een volledige aanbod van logistieke diensten en gaat door met het veroveren van de internationale markt door binnen te treden op de opkomende markten in Midden- en Oost-Europa evenals in Indochina (Vietnam, Laos, Cambodja).

1991
1991

Ziegler breidt zich uit naar Luxemburg.

1994
1994

Erkend als waardevolle partner binnen de transportwereld, wordt de onderneming bekroond met de Oscar voor Export en behaalt de ISO-norm.

2002
2002

Eerste toekenning van een lange serie andere certificaten die in de loop der jaren volgen.

 

Ziegler vestigt zich in Ierland met Ziegler Logistics.

2003
2003

De onderneming start ZIEGLER AEROSPACE, een divisie gevestigd in Frankrijk, die gewijd is aan de luchtvaartindustrie en onderstreept haar ontwikkeling in Duitsland door kantoren te openen die zijn gewijd aan maritieme en luchtvaartactiviteiten.

2009
2009

Ziegler start op de Poolse markt

2010
2010

Participatie in Ziegler Hellas in Griekenland.

2011
2011

Start van Ziegler China en Hong-Kong.

2015
2015

Diane Govaerts, 4de generatie van de familie ZIEGLER, treedt binnen in het bestuur van de Groep, waardoor deze 100% binnen de familie blijft.

ZIEGLER ontwikkelt zich verder in Zuid-Afrika met een participatie in Inhouse Logistics dat vervolgens wordt omgedoopt tot ZIEGLER Logistics.
Engeland: acquisitie van Phoenix Freight International Ltd. te London (Basildon).
Certificering AEO ZIEGLER FRANKRIJK voor alle locaties.

2018
2018

Overname van Lorrford Eurospan Londen (Basildon) in de UK.

 

De Groep viert het 110-jarige bestaan.

19081919194319461954195819601967197819801981198619891990199119942002200320092010201120152018
ONZE WAARDEN
AUTHENTICITEIT
AUTHENTICITEIT
De ontwikkeling van het bedrijf is gebaseerd op een planning op lange termijn
 • Familiale verankering
 • Passie
 • Respect
EXPERTISE
EXPERTISE
We bieden unieke expertise voor de hele Supply Chain wereldwijd
 • Know-how
 • Nabijheid
 • Kwaliteit
ONDERNEMERSSCHAP
ONDERNEMERSSCHAP
We zorgen voor oplossingen op maat voor onze klanten
 • Flexibiliteit
 • Creativiteit
 • Innovatie
BETROUWBAARHEID
BETROUWBAARHEID
Wij zijn een betrouwbare en duurzame partner, gericht op de lange termijn
 • Compliance
 • Ecologisch bewust
 • Goede Corporate Governance

 

ONZE BELOFTEN

 

De Groep Ziegler heeft altijd met zorg gewerkt aan de bescherming van het milieu, evenals aan de kwaliteit, veiligheid en hygiëne van onze werkruimtes.Er zijn op meerdere niveaus verschillende acties gestart, die gericht zijn op de bescherming van het milieu en die ervoor zorgen dat de Groep Ziegler een beleid van duurzame ontwikkeling volgt.

De belangrijkste pijlers van deze strategie zijn:

 • De vermindering van de CO2-uitstoot
 • Afvalverwerking
 • Gebruik van groene energie

Deze geëngageerde beleidslijn binnen de Groep betreft al onze medewerkers en strekt zich uit over de gehele supply chain. Wij zetten ons in voor het ondersteunen en bevorderen van de volgende richtlijnen, in lijn met de doelstellingen van het Global Compact van de Verenigde Naties:

 • De bescherming van de internationale rechten betreffende de rechten van de mens.
 • De vrijheid van vereniging en effectieve erkenning van het recht op collectieve onderhandeling van werknemers.
 • De strijd tegen corruptie in alle vormen.
 • De uitbanning van gedwongen arbeid, evenals het afschaffen van kinderarbeid.
 • De bestrijding van discriminatie bij arbeid en beroep.
 • Voorzorgsmaatregelen treffen ten aanzien van de milieuproblemen.
 • Initiatief nemen voor een grotere verantwoording betreffende het milieu.
 • De ontwikkeling en de verspreiding van producten die het milieu respecteren.

We zetten ons ook in om deze basisregels te promoten bij onze commerciële klanten, zowel toeleveranciers als klanten. Dit ondernemingsbeleid, gekoppeld aan ons beleid van duurzame bedrijfsvoering en de verschillende gerichte acties hebben alleen zin met de steun, inzet en deelname van ieder van ons.

De Groep ZIEGLER heeft een doeltreffend en hoogwaardig beheersysteem ingesteld dat door alle teams wordt ondersteund ten gunste van onze klanten. Er zijn meetbare resultaten wat betreft klanttevredenheid en het succes dat klanten hierdoor behalen.