(Bzz, Bzz vertel het aan niemand): binnenkort verwelkomt Ziegler België zijn eerste bijenkorven
BLOG / ARTICLE
1 april 2022

(Bzz, Bzz vertel het aan niemand): binnenkort verwelkomt Ziegler België zijn eerste bijenkorven

Bijen hebben altijd een vorm van fascinatie op de mens uitgeoefend, waarvan het enthousiasme unaniem werd gedeeld, want het is waar dat ze unieke kenmerken hebben die niet nalaten te verbazen. Bijen zijn symbolen van toewijding, productieve organisatie en leven. Hun werk is van onschatbare waarde voor mens en dier.

Zijn ze niet essentieel voor het leven, zoals Albert Einstein schreef: “Als bijen van het aardoppervlak zouden verdwijnen, zou de mensheid nog maar vier jaar te leven hebben. Geen bijen meer, geen bestuiving meer, geen planten meer, geen dieren meer, geen mensen meer”?

Bijen hebben ook een link met de activiteit van Ziegler: zij zijn degenen die planten bemesten en vooral stuifmeel “transporteren”. Door hun cellen doen de honingraten ook denken aan de planken van de logistieke activiteit van Ziegler.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat Ziegler van plan is deze bedreigde diersoort in stand te houden door als onderdeel van zijn “Ziegler. Now even Greener”.

Coraline Vleminckx, onze kwaliteitsassistente, stelde een project voor dat haar nauw aan het hart ligt in samenwerking met haar oom, een imker in de stad, opgeleid door Srabe vzw, Koninklijke Vereniging voor Bijenteelt van Brussel en omstreken.

Het doel is om eind april 2022 de eerste kasten op het dak van de Ziegler-hoofdzetel in Brussel te plaatsen, en vervolgens het initiatief overal binnen de Ziegler-vestigingen in België te “bestuiven”.

De locatie van de eerste bijenkorven is ideaal omdat het hoofdkantoor van Ziegler zich op een paar bijen vleugels bevindt van de tuinen van het koninklijk paleis waar bijen op hun gemak kunnen foerageren.

De eerste honingoogst, die eind juli 2022 wordt verwacht, zal worden verpakt in kleine potjes van 150 g en 300 g in Ziegler-kleuren waarmee we de werknemers zullen belonen en zal worden aangeboden aan trouwe klanten die het ecologische aspect hoog in het vaandel dragen. Wat is er lekkerder dan deze zelfgemaakte nectar te proeven?

Dankzij de oogsten van de bijenteelt zal Ziegler ook snoep produceren dat zal worden uitgedeeld aan scholen, wat het mogelijk zal maken een educatieve actie uit te voeren om kinderen bewust te maken van milieukwesties.

Daarbij gaat Ziegler nog verder in zijn eco-verantwoordelijke aanpak door zijn daken en groene ruimten om te vormen tot toevluchtsoorden van biodiversiteit en welzijn. Ziegler speelt daarmee in op doelstelling nr. 15 die in 2015 door de Verenigde Naties is opgesteld en dient als blauwdruk voor een betere en duurzamere toekomst: die van een wereld die het leven respecteert.