Ziegler ontvangt studenten van ROC ‘T Gilde in Venlo
BLOG / ARTICLE
14 juli 2022

Ziegler ontvangt studenten van ROC ‘T Gilde in Venlo

Juni zat vol met vele spannende evenementen en bijeenkomsten voor Ziegler! Een van deze evenementen was een bezoek aan onze vestiging in Venlo door ruim twintig universiteitsstudenten van ROC ‘T Gilde in Venlo. De universiteit organiseert meerdere keren per jaar dergelijke excursies naar echte bedrijven.

Studenten met als hoofdvak transport en logistiek management konden van dichtbij bekijken hoe Ziegler de logistieke taken uitvoert, Hierdoor konden de studenten de praktijk zien van wat ze in de klas leren. En het was ook een kans voor hen om hun kennis en frisse kijk over te brengen naar Ziegler!

Samen met de studenten hebben we een managementgame georganiseerd en daarna kregen ze de opdracht om verschillende flowcharts te maken over operations, logistiek en Cargo Swift die direct aansluiten bij onze lokale business. Ze kregen de kans om processen te analyseren en te zoeken naar verbeterpunten. Aan het einde van de oefening presenteerden de leerlingen hun conclusies aan elkaar.

Naast al het plezier dat we samen hadden, was het een geweldige kans om te leren en dingen met een frisse blik te bekijken voor zowel de studenten als voor het Ziegler-team.

Voor 2020 deden we dit 3-4 keer per jaar op de universiteit. En nu ze in maart 2022 zijn hervat, leek het ons een goed idee om de training op locatie te doen. Het was geweldig om ze te mogen ontvangen en om weer persoonlijk te kunnen communiceren met de volgende generatie logistiek specialisten!