Ziegler: logistiek en stedelijke micrologistiek
BLOG / ARTICLE
19 april 2022

Ziegler: logistiek en stedelijke micrologistiek

Sinds het begin is ZIEGLER de toonaangevende specialist in nationale en internationale groupage oplossingen, niet alleen in landtransport, maar ook over zee en door de lucht.

Groupage wordt gekenmerkt door het samenvoegen van de goederen van meerdere klanten in een vrachtwagen of een container in maritiem of intermodaal transport om te voorkomen dat deze halfleeg circuleert.

Het is daarom heel natuurlijk dat ZIEGLER de technieken toepast die het altijd succesvol hebben gemaakt op het gebied van logistiek, voor de nieuwe uitdaging van de last mile stedelijke micrologistiek om de meest milieuvriendelijke stedelijke route te creëren.

Onze site in Brussel, strategisch gelegen aan de ingang van de stad, verwelkomt de grote vrachtwagens die de goederen van verschillende klanten afleveren. Van daaruit worden de zendingen die bestemd zijn voor het centrum van Brussel gesorteerd, gegroepeerd, geconsolideerd

Eenmaal opgeladen, vervoeren onze elektrische bestelwagens deze goederen naar onze lokale micro-hub die zich in het centrum van Brussel bevindt, zodat onze Cargobike ze op zijn beurt kan ophalen en afleveren in voetgangersgebieden of gebieden die minder toegankelijk zijn voor voertuigen. .

Uiteindelijk zal dezelfde techniek worden gebruikt voor reverse logistics, d.w.z. operaties die verband houden met het retourneren van producten en materialen die bedoeld zijn voor hergebruik of recycling. Deze producten volgen precies de tegenovergestelde route: de Cargobike haalt lege verpakkingen en andere retouren op, brengt ze terug naar de micro-hub vanwaar de elektrische bestelwagen ze ophaalt om ze af te leveren op het hoofdplatform waar ze worden gesorteerd en opnieuw verzonden. Deze methode vermijdt de opslag van gebruikte producten en helpt ook om de impact op het milieu te verminderen.