Ziegler investeert in haar vloot waardoor het Now Even Greener wordt.
BLOG / ARTICLE
26 april 2022

Ziegler investeert in haar vloot waardoor het Now Even Greener wordt.

Het goederenvervoer over de weg is een belangrijk onderdeel van ons transportaanbod. We zijn trots op ons wagenpark. Onze voertuigen zijn een cruciaal element voor onze onderneming en zijn zeer belangrijk voor onze last en middle mile delivery en de deur-tot-deur leveringen.

Elke dag worden er honderden leveringen gemaakt door Ziegler vrachtwagens en bestelwagens over de weg. Om die reden is investeren in onze vloot een cruciale noodzaak om onze ecologische voetafdruk te verkleinen en de veiligheid van chauffeurs te verbeteren.

In de afgelopen jaren zijn alternatieve brandstoffen exponentieel toegenomen in kwantiteit, kwaliteit en mogelijkheden.

Toename van het bereik voor elektrische voertuigen, de verhouding tussen het gewicht van de batterij en prestatie, de mogelijkheid om biobrandstoffen te produceren uit gerecycled materiaal en meer en meer fabrikanten die innoveren en voertuigen op alternatieve brandstof produceren, zijn slechts enkele voorbeelden van de positieve ontwikkelingen die we waarnemen in de sector van alternatieve brandstoffen.

Dit is voor Ziegler het moment om voertuigen, die alternatieve brandstoffen gebruiken, aan onze vloot toe te voegen.

Elektrificatie

Onze Cargobike XXL toonde ons al de mogelijkheden van elektrisch aangedreven voertuigen. Een Cargobike die tot 500 KG aan lading kan vervoeren zonder schadelijke deeltjes of CO2 uit te stoten.

Momenteel testen we meerdere elektrische bestelwagens en installeren we laadpunten aan al onze vestigingen. De use case die we voor deze elektrische voertuigen hebben vastgesteld, is voornamelijk middle en last mile leveringen en leveringen in stadscentrums.

Ook evalueren en experimenteren we met waterstof en biobrandstoffen voor onze long haul voertuigen. Een voorbeeld hiervan is Ziegler Frankrijk, waar we biobrandstoffen hebben getest en momenteel gebruiken om hun vrachtwagens met verbrandingsmotor aan te drijven.

Al onze voertuigen binnen onze magazijnen zijn ook elektrisch aangedreven, wat onze ecologische voetafdruk verbetert, maar ook de werkomgeving voor onze magazijnmedewerkers.

We houden voortdurend onze ogen open voor nieuwe alternatieve brandstoffen om bestaande of nieuwe voertuigen aan te drijven!

Ziegler. Now even Greener.