Ziegler: de efficiëntie van de micro-hub om duurzame mobiliteit te optimaliseren
BLOG / ARTICLE
20 april 2022

Ziegler: de efficiëntie van de micro-hub om duurzame mobiliteit te optimaliseren

Het uitbaten van een micro-hub in het hart van de stad heeft als voordeel dat de producten dichter bij de eindconsument verzameld worden en versnelt zo de levering zodat de last mile zo efficiënt mogelijk verloopt. Bovendien zorgt deze manier van werken ook voor een betere optimalisatie van de beschikbare ruimtes.

Om meer leveringen te doen en dichter bij het stadscentrum te zijn, hebben Interparking en Ziegler een eerste micro-hub opgezet in de Albertine-parkeerplaats nabij de Zavel in het centrum van Brussel. Deze innovatieve “last mile”-oplossing maakt het mogelijk om grote pakketten in hartje Brussel te bezorgen op de meest ecologische manier. Inderdaad, een elektrische bestelwagen verbindt de belangrijkste Ziegler-hub met de micro-hub in de Albertine-parkeerplaats. Van daaruit laadt Ziegler’s Cargobike zijn aanhanger voor de ochtendrit. In de middag keert hij terug om zijn tweede ronde te laden.

Deze dienst is niet alleen groener, maar ook efficiënter en optimaliseert duurzame mobiliteit. Het draagt ​​ook bij aan het koolstofarm maken van bezorging in het stadscentrum, terwijl de leveringsprestaties worden verbeterd.

We blijven innoveren om nieuwe en steeds meer efficiënte stedelijke leveringsmethoden aan te bieden om onze diensten op een ecologisch verantwoorde manier te kunnen uitvoeren.