Ziegler bestelt autonome en elektrische bestelwagens bij de firma Udelv
BLOG / ARTICLE
5 januari 2022

Ziegler bestelt autonome en elektrische bestelwagens bij de firma Udelv

BURLINGAME, Californië en BRUSSEL, België, 5 januari 2022

 

Udelv, een pionier op het gebied van autonome bezorging in Silicon Valley, heeft vandaag aangekondigd dat de Ziegler Group, een wereldwijde leverancier van transport- en logistieke diensten met hoofdkantoor in Brussel (België), een order heeft geplaatst voor tien Udelv Transporters.

 

“Deze bestelling toont de aanhoudende ambitie aan van Udelv om de Transporter te exporteren en snel een wereldwijde, autonome leveringsdienstverlener over de hele wereld te worden”, zegt Daniel Laury, CEO en mede-oprichter van Udelv. “Met een voertuig zonder cabine dat speciaal is ontworpen voor hop-on hop-off leveringen voor de last-mile leveringen en dankzij de samenwerking met Intel Mobileye die miljoenen kilometers aan wegen in kaart brengt in Europa en Azië, kan Udelv de Transporter buiten de grenzen van Amerika inzetten. We zijn ongelooflijk trots op het vertrouwen dat de Ziegler Group in ons stelt, een dynamisch en ecocentrisch logistiek bedrijf dat al bijna 114 jaar actief is in Europa”.

 

Udelv is het eerste bedrijf ter wereld dat autonome voertuigen produceert, last-mile elektrische bestelwagens voor multi-stop bezorging. Uitgerust met geheel nieuwe laadrobottechnologie, worden Udelv’s Transporters “aangedreven door Intel Mobileye”. Sinds de onthulling van het Transporter-concept eerder dit jaar, heeft Udelv een enorme vraag gezien en heeft het bedrijf plannen aangekondigd om tegen 2028 meer dan 50.000 Transporters op de markt te brengen en in te zetten, waarbij de commerciële operaties in alle ernst van start gaan.

 

Klanten van Udelv verwachten dat Transporters twee belangrijke uitdagingen voor commerciële vloten oplost: een enorm tekort aan chauffeurs en elektrificatie. Udelv’s Transporter verbetert drastisch de efficiëntie van last mile-bezorgdiensten voor alles van elektronica tot auto-onderdelen, van boodschappen tot medische benodigdheden.

 

“De Ziegler Group heeft een zeer ambitieus plan voor duurzame ontwikkeling opgesteld en heeft al verschillende initiatieven op dit gebied aangekondigd”, zegt Diane Govaerts, CEO van de Ziegler Group. “Net als ons project waarbij door mensen aangedreven Cargo Bikes worden gebruikt om leveringen te doen in gebieden van Brussel waar het verkeer beperkt is tot voertuigen, vormt de Transporter – Udelv’s autonome en elektrische bestelwagen zonder cabine – een nieuwe stap in het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor minder opdringerige, zachtere en groener vervoer. -Vriendelijke last mile leveringen aan dichtbevolkte stedelijke centra. Deze bestelling markeert een grote stap naar een steeds groenere supply chain en een steeds duurzamere en milieuvriendelijkere vloot. Het zal een grote toegevoegde waarde opleveren voor onze klanten en zal perfect integreren met ons duurzaamheidsprogramma “Ziegler, Now even greener”. We zijn er trots op samen te werken met Udelv en het eerste grote transportbedrijf in de Europese Unie te zijn dat autonome bestelwagens op de Europese wegen inzet”.

 

“Autonome levering wordt snel een wereldwijde realiteit als antwoord op de snelle groei van e-commerce”, voegde Laury eraan toe. “Met aanzienlijke kostenbesparingen ten opzichte van traditionele chauffeursdiensten, de publieke belangstelling voor contactloze bezorging, de elektrificatie van commerciële wagenparken, het chauffeurstekort en de snelle groei van online leveringen, zal de Autonomous Delivery Unit van Udelv de Ziegler Group helpen om de weg te wijzen. “

 

 

Over Udelv
Met de missie om de levenskwaliteit van burgers, verkeersveiligheid en duurzame bezorging te verbeteren, brengt Udelv een revolutie teweeg in de logistieke ruimte met zijn elektrische bestelwagens zonder cabine voor last-mile leveringen op de openbare weg. Opgericht in Californië in 2017 door Daniel Laury en CTO Akshat Patel, heeft Udelv in 2018 met succes de allereerste autonome levering op de openbare weg voltooid. Sindsdien heeft Udelv meer dan 20.000 leveringen gedaan voor verschillende handelaren in Californië, Arizona en in Texas en ontwikkelt het voertuig van de nieuwste generatie, de Transporter, gebaseerd op de lessen die zijn geleerd uit zijn uitgebreide praktijkervaring. De vrachtrobottechnologie van Udelv zal milieuvriendelijke leveringen van grote volumes kunnen leveren. Ga voor meer informatie naar www.udelv.com.
Over Ziegler Group
De Ziegler Group, opgericht in 1908 en met hoofdkantoor in Brussel (België), is een van ’s werelds toonaangevende logistieke dienstverleners die weg-, lucht-, zee-, spoor-, rivier-, logistiek, douane-inklaring, e-vrachtdiensten aanbieden. Met meer dan 3.200 medewerkers wereldwijd heeft Ziegler een hecht netwerk van zo’n 154 vestigingen in meer dan 15 landen. In 80 andere landen werkt het nauw samen met partnerbedrijven. Ga voor meer informatie naar www.zieglergroup.com.
Mediacontacten:
UDELV:   Colleen Robar, 313-207-5960, crobar@robarpr.com
ZIEGLER GROUP:  Paulina Lewandowska, +48 572 765 47, paulina.lewandowska@zieglergroup.com