Ziegler België X Kaiser + Kraft
BLOG / ARTICLE
8 april 2022

Ziegler België X Kaiser + Kraft

Twee familiebedrijven, twee grote groepen die dezelfde waarden en visies delen

Het voorbeeld van een perfecte match

Vanaf 1 april 2022 zal Ziegler België, voor Kaiser + Kraft gevestigd in Machelen,  hun producten, made in Germany transporteren van hun distributiecentrum in Pfungstadt en Kamp-Lintfort naar Ziegler Canal in Brussel. Eens de zendingen in Ziegler Brussel toekomen, worden deze gesorteerd door de nachtploeg, om zo de leveringen voor de volgende dag te organiseren. 

Dit is geen toeval. De twee bedrijven hebben veel met elkaar gemeen:

Kaiser + Kraft, opgericht in 1945 in Stuttgart, Duitsland, is de marktleider in Europa in de verkoop op afstand van industriële, handling-, opslag- en kantoorapparatuur en heeft een zeer breed scala aan referenties met meer dan 90.000 producten van topkwaliteit voor de industrie, handling, opslag, omgeving en kantoor, verkocht via catalogus en online, dit via duizenden verschillende leveranciers waar klanten toegang toe hebben via hun webshop.

Kaiser + Kraft, vertegenwoordigd door verschillende bedrijven in 19 Europese landen, maakt deel uit van de TAKKT-groep, leider in Europa en Noord-Amerika in de meerkanaals verkoop op afstand van zakelijke apparatuur.

Kaiser + Kraft had een logistieke partner nodig met een groot reactievermogen en flexibiliteit.

Ziegler, opgericht in 1908, is van zijn kant de leider in de organisatie van transport en logistiek in België en Europa. De Ziegler-groep, die zowel een familie- als een multinationale onderneming is, heeft ervaring in de verschillende vakgebieden van de transport- en logistieke sector. Zijn doel: zijn klanten op maat gemaakte oplossingen bieden en hun verwachtingen overtreffen in het beheer van hun supply chain.

De voorwaarden voor samenwerking tussen deze twee grote familiebedrijven waren geboren.

De “perfecte match”

Ziegler ontwikkelt een duurzame en deugdzame logistieke strategie die het milieu respecteert met zijn “Ziegler. Now even greener»

Kaiser + Kraft implementeert van zijn kant een duurzaamheidsprogramma genaamd “Active Green”.  Hierbij kopen ze geen kortstondige producten, maar producten die zijn gemaakt met respect voor hulpbronnen die bedoeld zijn om weerstand te bieden en voor een lange tijd te worden gebruikt. Dit Active GREEN label onderscheidt alle producten die voldoen aan zeer strenge duurzaamheidscriteria en waarvan de CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

Waarom koos Kaiser + Kraft ervoor om zijn goederenstromen toe te vertrouwen aan Ziegler?

Naar de mening van Luc Vermeer, Managing Director, Kaiser + Kraft Belgium, heeft Ziegler getoond dat ze een groot luistervermogen hebben vanaf de eerste contacten, om ons distributie oplossingen aan te bieden en een echt op maat gemaakte digitale en e-business traject. “We waren overtuigd door de innovatieve oplossingen van Ziegler, de flexibiliteit van hun organisatie, hun reactievermogen en de kwaliteit van de aangeboden service, allemaal belangrijke criteria voor ons…”. Bovendien werd Kaiser + Kraft overtuigd door Ziegler’s vooruitgang in stedelijke leveringen en Ziegler’s investeringen in toekomstige vervoerswijzen.