Om autonome leveringen in Brussel te lanceren, omringt Ziegler Group zich met partners
BLOG / ARTICLE
11 februari 2022

Om autonome leveringen in Brussel te lanceren, omringt Ziegler Group zich met partners

Om autonome bestelwagens in Brussel en Europa te introduceren, werkt Ziegler Group samen met verschillende belangrijke organisaties.

Elk samenwerking zal voldoen aan de algemene doelstelling om het regelgevings-, technologische en veiligheidskader op te zetten waarmee autonome bestelwagens veilig op de weg kunnen rijden.

Ziegler Group is trots om samen met visionaire partners deel te nemen aan dit ambitieus project.

 

Vrije Universiteit Brussel

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) is een van de beste universiteiten in Europa op het gebied van onderzoek naar autonome voertuigen.

Het onderzoekscentrum voor mobiliteit, logistiek en autotechnologieën (MOBI) is toonaangevend op het gebied van onderzoek naar elektromobiliteit, duurzame mobiliteit en logistiek. Met een multidisciplinair team van meer dan 100 specialisten, die expertise in engineering, economische-, sociale-, politieke- en milieuwetenschappen samenbrengt, ontwikkelt MOBI elektrische, hybride en autonome voertuigtechnologieën en beoordeelt nieuwe concepten van mobiliteit en logistiek.

Ziegler Group kan vertrouwen op de kennis en expertise van MOBI om zich voor te bereiden op de ingebruikname van de autonome Transporter-voertuigen en zal haar eigen gegevens en resultaten doorgeven aan het MOBI-onderzoekscentrum. Dit zal een essentiële rol spelen in de testen van ons zelfrijdend voertuig. We zijn erg blij om samen te werken met een universiteit in Brussel die voorop loopt in het onderzoek van deze nieuwe technologie.

 

Innoviris

Innoviris is een overheidsinstantie die onderzoek en innovatie in Brussel financiert en ondersteunt om een ​​antwoord te bieden op maatschappelijke uitdagingen rond mobiliteit, gezondheid, klimaat en sociale cohesie.

Het nieuwe Gewestelijk Innovatieplan 2021-2027 stimuleert ambitieuze spelers die creatieve projecten willen ontwikkelen in 6 strategische innovatiedomeinen, gericht op een positieve impact op de economische, sociale en ecologische transitie van het Gewest.

Innoviris ondersteunt verschillende initiatieven die werken aan het welzijn en de welvaart van elke Brusselaar.

 

Kamer van Koophandel Brussel

Dankzij de visionaire geest van de Brusselse Kamer van Koophandel en Industrie (BECI) kon Ziegler Group het Cargo Bike-project lanceren.

Ziegler werd in 1908 in Brussel opgericht en heeft altijd een bijzondere band met de stad gehad. Het doel van ons autonoom leveringsproject is om alle externe kosten die samengaan met logistiek en last mile transport te verminderen. We zullen de samenwerking met BECI voortzetten in dit nieuw project dat de stad Brussel ten goede zal komen en we zullen BECI helpen om de problemen op te lossen, die kunnen worden verbeterd door het gebruik van autonome bestelwagens waarmee de stad wordt geconfronteerd.

 

Brussel Mobiliteit

Samen met Brussel Mobiliteit kijkt Ziegler Group ernaar uit om de nodige stappen en oplossingen uit te werken voordat autonome bestelwagens de weg op kunnen. We zetten ons in om samen te werken met de overheid, de administratie en de lokale wetshandhavers en geloven dat het onze plicht is als transport- en logistieke dienstverlener om ervoor te zorgen dat al onze activiteiten veilig en legaal zijn.

 

VIAS (Instituut voor Onderzoek Verkeersveiligheid)

VIAS is een onderzoeksorganisatie gericht op het verbeteren van verkeersveiligheid en mobiliteit met een team van 120 mensen, variërend van universitaire onderzoekers en ingenieurs, psychologen en veldspecialisten tot juridisch adviseurs.

Deze diversiteit aan kennis maakt het een bevoorrechte en gewaardeerde partner van Ziegler Group met betrekking tot de veiligheid van autonome voertuigen. De bijdrage van VIAS zal essentieel zijn tijdens de testen omdat het instituut ons zal helpen om het voertuig met de grootste veiligheid voor weggebruikers, rekening houdend met de infrastructuur waarop het zal werken. VIAS is betrokken geweest bij alle grote projecten voor autonome voertuigen en hun tests in België, het zal Ziegler ook ondersteunen met juridische kwesties, homologatie en gebruikersacceptatie.

 

Udelv (leverancier van bestelwagens)

Udelv is de leverancier van de Autonomous Electric Vehicle (AV) Transporter die multi-stop leveringen van last mile en intermediate mile mogelijk maakt. Ziegler Group heeft tien Transporters besteld. We zullen een zeer nauwe samenwerking met Udelv hebben. Dit omdat de autonome voertuigen ontwikkeld en getest zullen worden in verschillende Europese landen.

 

MobileEye (technologieleverancier)

MobileEye is een onderneming van de Intel-groep die de technologie en software voor autonoom rijden ontwikkelt die gebruikt worden in Udelv’s Transporters, om nog maar te zwijgen van hun vele andere projecten en prestaties die gericht zijn op het verbeteren van de verkeersveiligheid door middel van hun innovatieve technologieën.

Als toonaangevende leverancier van zelfrijdende software en ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), hebben met MobileEye uitgeruste voertuigen wereldwijd meer dan een miljard kilometer wegen wereldwijd. Hun hoge eisen aan veiligheid en optimale prestaties zijn een van de belangrijkste elementen van de Transporter Udelv.

Autonome leveringen in Brussel en daarbuiten is een nieuwe ervaring voor Ziegler. Daarom heeft Ziegler, die meer dan 113 jaar ervaring / expertise heeft op gebied van baantransport en thuis is in de stad Brussel, zich omringd met experten op gebied van mobiliteit, regelgevingen, technologie,… Hierbij gaan we de reeds verworven en nieuwe kennis met elkaar delen om er een groot succesverhaal van te maken. Ziegler, Now Even Greener.