Als je importeert naar Europa, overweeg dan om jouw vracht te consolideren in Polen om een meer efficiënte distributie doorheen Europa te realiseren.

Door de toenemende concurrentie in het domein van de e-commerce moeten invoerders wegen vinden om meer efficiënt te worden en tegelijkertijd ook  de kwaliteit van de dienstverlening aan de eindklant te vergroten. Voor bedrijven die importeren naar Europa vanuit China en andere Oosterse landen stijgen de uitdagingen doorheen de supply chain snel.  Soms zijn er te veel factoren buiten jouw controle die het quasi onmogelijk maken om kosten laag te houden en efficiëntie te verbeteren. Dit is waarom veel bedrijven naar vracht consolidatie en warehousing diensten zoeken in Polen, een land waardoor veel goederen passeren op hun weg van het oosten naar het westen. 

De recente vooruitgang van Polen qua technologie en infrastructuur,  ondersteund door sterke en betaalbare werkkrachten, maken het tot een geschikte locatie om vracht te consolideren alvorens deze verder reist naar het westen.

Wat is magazijn consolidatie?

Magazijn consolidatie is het proces van het combineren van magazijnruimte en inkomende en uitgaande zendingen voor verschillende bedrijven dat hen toelaat om meer efficiënt opslag en fulfilment bronnen te gebruiken dan als men dit onafhankelijk van mekaar zou doen. Vracht consolidatie wordt gebruikt door bedrijven met vele internationale verzendingen. Bijvoorbeeld : een Europees bedrijf kan goederen importeren van meerdere landen en heeft een magazijn consolidatie proces nodig voor hun vracht alvorens verdere verplaatsing.

Een vracht consolidator zal een zending regelen met een vervoerder, zich ontfermen over alle papierwerk en er zich van verzekeren dat alle goederen hun finale bestemming bereiken op tijd en zo efficiënt als mogelijk.

 

Wat zijn de voordelen van vracht consolidatie?

Een partnership aangaan met een vracht consoliderend magazijn heeft vele voordelen voor e commerce bedrijven en voor hun klanten.
Door consolidatie van zendingen mogelijk te maken in uw logistiek kunnen uw goederen meer efficiënt worden gestockeerd en verdeeld. Transport ruimte wordt meer efficiënt gebruikt en vermindert verzendingskosten.

Door een vracht consolidator in vertrouwen te nemen kunnen bedrijven focus houden op hun klanten en product en laten zij de kneepjes van het vak voor verzendingen en voorraadbeheer aan specialisten. Dit laat toe om bedrijven te laten doen waar zij het beste in zijn, in plaats van personeel ter beschikking te houden en faciliteiten om deze diensten uit te voeren op het niveau dat moderne klanten verwachten.

Dit resulteert in een snelle responstijd omdat de vracht consolidator is geoptimaliseerd om goederen efficiënt en op tijd te verdelen.
In het algemeen zorgt de consolidatie van vracht voor vermindering van risico’s en customer service problemen terwijl het efficiëntie en klantentevredenheid verhoogt.

Hoe kies je de beste magazijn consolidator locatie?

De beste locatie kiezen voor jouw consolidatie centrum is een complexe taak die veel research en planning vraag. Het gaat niet enkel om uit te zoeken welk magazijn het goedkoopste is.

Je moet ook rekening houden met factoren zoals:

  • Nabijheid tot leveranciers, klanten en distributie hubs.
  • Toegankelijkheid
  • Lokale arbeids pool

Er zijn vele factoren waarmee je dient rekening te houden wanneer je de beste magazijn locatie kiest.

Waarom Polen voor vracht consolidatie?

Voor bedrijven die importeren van China naar Europa is het zinvol om Polen te overwegen aangezien het gelegen is tussen de landen van oorsprong en van bestemming en omdat het een lid is van de EU met een moderne infrastructuur voor transport. Poolse magazijnen zijn een interessante optie voor internationale bedrijven die hun kosten willen verminderen en hun efficiëntie wensen te verhogen met geconsolideerde ladingen.

Poolse magazijnen zijn gevraagd voor internationale verzending omwille van hun nabijheid tot de Europese economische hubs en goedkope magazijnruimte. Door zijn centrale locatie is Polen een uitstekende plek om een magazijn op te zetten voor internationale verzending. Het is ook een prima plek om producten uit China of Japan te verzenden en deze te verdelen over Europa. De voordelen van vracht consolidatie in Polen bevatten:

  • Verlaagde kost van verzending
  • Verhoogde efficiëntie
  • Gemakkelijke traceerbaarheid van de inventaris.

Als je producten van China naar Europa brengt dan zijn Poolse magazijnen ideaal gelegen om je vracht te consolideren alvorens die West Europa betreedt.

Ziegler Group is een familiaal geleid bedrijf dat filialen heeft doorheen Europa en een uitgebreid wereldwijd netwerk. Wanneer je samenwerkt met een lokaal Ziegler filiaal krijg je een persoonlijke ervaring en toegang tot de middelen en het netwerk van de gehele wereldwijde group.

Ziegler Group biedt vracht consolidatie aan in Polen in ons magazijn in (City). Ideaal gesitueerd aan de (A?) snelweg waar vracht vanuit China dagelijks wordt getransporteerd zijn onze magazijn faciliteiten uitgebreid en modern, gebruik makend van de laatste verzending technologie om efficiënt uw vracht te consolideren voor verdere verdeling naar Europa.

Ziegler Polen heeft een lokaal team klaar om de klanten van ons magazijn te ondersteunen. Waar anderen mogelijk last hebben van tekort aan arbeiders helpt onze hoge retentie van personeel ons om een consistent niveau van service te behouden waar onze klanten kunnen op terugvallen. Je kan ook genieten van onze eigen technologie revolutie die gaande is bij Ziegler.

Ons uitgebreid in-house IT team is constant bezig met het upgraden en bedenken van nieuwe tools om het gebruik van technologie te maximaliseren om efficiëntie te verhogen, visibiliteit te verbeteren en kostenbesparingen te realiseren voor onze klanten.  Ons doel is om met u te werken in plaats van u te weerhouden van onze tech stack, zo kunnen we connecteren met onze systemen via API voor meer flexibiliteit. Een ander voordeel is de vlotte communicatie die je kan verwachten om resultaten te behalen. Onze managers zijn klaar om het vinden van oplossingen te prioritiseren om te voldoen aan uw eisen en om uw verwachtingen te overtreffen.