Cargobike by Ziegler: optimalisatie van de vermindering van onze ecologische voetafdruk
BLOG / ARTICLE
21 april 2022

Cargobike by Ziegler: optimalisatie van de vermindering van onze ecologische voetafdruk

Bakfietsen, die steeds vaker in stadscentra voorkomen, vormen een écht alternatief voor het vervoeren van goederen en het bezorgen van pakketten. Het doel is niet om voertuigen of bestelwagens te vervangen, maar om complementair te zijn door de meest efficiënte manier van levering te gebruiken op basis van locatie, afstand en pakketgrootte.

Naast logistiek is het milieuaspect onlosmakelijk verbonden met dit transportmiddel, omdat de toegang tot het ophaalpunt met de dag moeizamer wordt. Onze Cargobike stoot geen CO2 uit en is daardoor klimaatneutraal, wat bijdraagt ​​aan een betere luchtkwaliteit en leefbaarheid.

Het is een vrij grote en imposante constructie met een klein dekzeil aan de achterkant dat de getransporteerde producten beschermt en vasthoudt om pakketten en pallets in het stadscentrum af te leveren. Onze Cargobike is uitgerust met track-and-trace om de goederen te kunnen volgen. Hij heeft een draagvermogen van 800 kg en kan in 2 uur 25 klanten afleveren.

Bezorgen met de Cargobike XXL heeft verschillende voordelen, zoals makkelijkere toegang in smalle straten en het stoot geen CO2-uitstoot uit.

Vanuit ons consolidatiecentrum deponeert onze elektrische bestelwagen de goederen in onze micrologistieke hub, op de Albertine-parkeerplaats nabij de Zavel, waar de pakketten worden opgehaald door onze Cargobike om te leveren aan verschillende punten in het stadscentrum van Brussel.

Door de middelen op te drijven om onze ecologische voetafdruk te verkleinen, wil Ziegler een pionier zijn in het proces van CO2-reductie door op een ecologische manier aan klanten te leveren.