Cargobike by Ziegler
BLOG / ARTICLE
11 april 2022

Cargobike by Ziegler

De Belgen maken zich de laatste jaren steeds meer zorgen over het klimaat, de luchtvervuiling en de leefbaarheid in stadscentra. Deze laatste krijgen steeds vaker te maken met grote files die zowel de privé-voertuigen als het openbaar vervoer vertragen of zelfs stilleggen. 

Onder deze omstandigheden wordt het leveren met  vrachtwagens aan klanten in het hart van steden met de dag ingewikkelder.

Daarom hebben we in september 2021 ons Cargobike-project geïmplementeerd als onderdeel van onze “Ziegler. Now Even Greener”. Het is een grote fiets met een klein dekzeil aan de achterkant, die de vervoerde producten beschermt en onderhoudt. Het wordt gebruikt om pakketten en pallets af te leveren in de stadskern: perfect navigeren door smalle straten veroorzaakt geen files en veroorzaakt geen uitstoot.

De Cargobike is een al bekend concept: Ziegler Group wilde zich meteen onderscheiden van andere logistieke spelers door een bakfiets aan te bieden die groot genoeg was om meer leveringen op één dag te doen dan een distributietruck.

Met de Cargobike wil Ziegler bijdragen aan slimmere en duurzamere stadslogistiek. De slogan “Ziegler – Now Even Greener” was nog nooit zo relevant.

Klik voor meer informatie op deze link en lees ons E-book Cargobike >