Ziegler. Now even greener
Duurzaamheidsbetrokkenheid

Via de volgende projecten en initiatieven beantwoort Ziegler aan 6 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN.


Goal NO .6
Clean Water and Sanitation
Goal NO .7
Affordable and Clean Energy

Goal NO .12
Responsible Consumption & Production
Goal NO .13
Climate Action

Goal NO .15
Life on Land
Goal NO .17
Partnerships for the Goals

Op weg naar duurzaam vervoer
OVER

Hoewel we allemaal de verantwoordelijkheid hebben om samen te werken om de uitstoot te verminderen en het milieu te verbeteren, kunnen logistieke bedrijven een bijzonder cruciale rol spelen door milieuvriendelijke transportoplossingen te gebruiken.

Naarmate duurzame technologieën gemakkelijker beschikbaar komen voor onze industrie, is de Ziegler Group vastbesloten een leider te zijn in het aantonen van de voordelen van duurzame transportpraktijken en hun voordelen wereldwijd.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe Ziegler Group ons transport ‘groener’ maakt en een positieve bijdrage levert aan het milieu.

Duurzaamheidsrapporten

Een samenvatting van veel van de initiatieven die het bedrijf heeft genomen om onze verplichtingen na te komen om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Faciliteiten
HEADQUARTERS

De hoofdzetel in Brussel is een passief gebouw met 1070 zonnepanelen om elektriciteit op te wekken, led-verlichting met bewegingsdetectoren voor auto on/off, en geothermische klimaatbeheersing in de kantoren.

Sanitaire ruimtes en toiletten op het terrein worden van water voorzien via twee regenwatertanks, elk met een capaciteit van 20.000 liter, waardoor onze lokale vraag naar openbare watervoorziening wordt verminderd.

Aangezien de hoofdzetel naast het Brusselse Zeekanaal ligt, gebruiken twee warmtepompen het water uit het kanaal om zowel verwarming als airconditioning te leveren via warmtewisselaars. Deze methode van natuurlijke warmte-uitwisseling vermindert het totale energieverbruik, terwijl elk kantoor toch zijn eigen comfortabele temperatuur kan instellen.

MAGAZIJNEN

In de meeste Zieger-magazijnen in Frankrijk en België zijn verlichtingsoptimalisatie en led-verlichting geïnstalleerd, en er zijn er nog een aantal die de overstap maken naar efficiëntere verlichting.

Ziegler-locaties in Londen, Aubange, Rekkem, Zaventem, Brussel en Aken zijn uitgerust met enkele duizenden individuele panelen, en nieuwe Ziegler-faciliteiten zullen volgen.

NIEUWE FACILITEITEN

In de 15 landen waar we aanwezig zijn, worden alle nieuwe Ziegler-gebouwen ontworpen en gebouwd met het hoogste thermisch comfort en lage energie-eisen met behulp van de nieuwste milieuvriendelijke technologieën.

1070
ZONNEPANELEN
1070
ZONNEPANELEN
20 000
LITER REGENWATER
HERSTELTANKS
20 000
LITER REGENWATER
HERSTELTANKS
LED
IN 6300 M2
MAGAZIJN
LED
IN 6300 M2
MAGAZIJN
Ecologisch transport
WEG

Software voor training en optimalisatie van milieuvriendelijk rijden helpt ons vrachtwagenpark efficiënter te werken. De vrachtwagenvloot stapt over op Euro 6-vrachtwagens om aan de regelgeving te voldoen en de uitstoot te verminderen.

We eisen dat al onze wereldwijde partners en onderaannemers voertuigen gebruiken die voldoen aan de Euro 6-motornormen of deze zelfs overtreffen

LUCHT

Ziegler België heeft zich aangesloten bij het Air France KLM Martinair Cargo SAF-programma [lees meer], dat bijdraagt aan de productie en het gebruik van Sustainable Aviation Fuel.

SAF wordt geproduceerd uit duurzame grondstoffen (zoals afval van huizen en bedrijven) en lijkt qua chemie sterk op traditionele fossiele vliegtuigbrandstof. Het gebruik ervan geeft een vermindering van de koolstofemissies tot 80% gedurende de levenscyclus van de brandstof in vergelijking met de traditionele vliegtuigbrandstof die het vervangt.

CARGO BIKE

Nu stadscentra in heel België steeds meer worden beperkt voor grotere voertuigen, zijn Cargo Bikes de toekomst voor stedelijke last-mile-leveringen.

Ziegler’s CargoBike XXL is een grote fiets die wordt gebruikt om pakketten en pallets in Brussel te bezorgen, dit met behulp van een aanhanger met zeil om de goederen te vervoeren en te beschermen. Deze heeft gemakkelijk toegang tot smalle, beperkte straten die verboden zijn voor grotere vrachtwagens en produceert geen uitstoot.

800
KG LAADVERMOGEN
800
KG LAADVERMOGEN
25
KLANTEN
IN 2 UUR
25
KLANTEN
IN 2 UUR
70
KM
BATTERIJ BEREIK
70
KM
BATTERIJ BEREIK
RAIL

Als alternatief voor weg- en zeevervoer promoot Ziegler het gebruik van spoorvervoer – de ecologisch meest efficiënte van alle vervoerswijzen. Klanten kunnen gebruik maken van de spoormogelijkheden van Ziegler door heel Europa en ook bij het transport van goederen van China naar Europa.

RIVIER

Het gebruik van waterwegen in Europa is een andere vervoersmethode die bepaalde regio’s kunnen gebruiken om de afhankelijkheid van vervoersmethodes die meer uitstoot veroorzaken te verminderen. Ziegler promoot deze oplossing bij Franse, Belgische en Zwitserse klanten die gepositioneerd zijn om te profiteren van deze zeer lage impact oplossing.

Andere initiatieven
BIKE-TO-WORK LEASING-PROGRAMMA

We bieden gesubsidieerd fietsverhuur aan aan onze medewerkers en stimuleren hen om minder gebruik te maken van motorvoertuigen om naar het werk te gaan en om zo ook hun eigen gezondheid en welzijn te verbeteren.

BIJENKORF

Nadat een haalbaarheidsstudie was uitgevoerd door BeeOdiversity, zijn er bijenkorven geplaatst op de locatie van de Ziegler Group in Laval, Frankrijk, om de groei van de bijenpopulatie en voor de honingproductie te stimuleren. De twee kasten worden regelmatig onderhouden en gecontroleerd door BeeOdiversity.

Honing zal twee keer per jaar worden geoogst (een keer in de lente en een keer in de herfst), en BeeOdiversity zal dat proces afhandelen tot het bottelen van de honing in potten van het merk Ziegler. De honingpotten zullen zorgen voor echt unieke, betekenisvolle geschenken en onderscheidingen.

Awards
AWARDS

FORWARD Belgium (de Belgian Freight Forwarding Association) lanceerde een prijzenprogramma genaamd “FORWARD Goals for Sustainable Development” om haar leden aan te moedigen te investeren in groene en duurzame oplossingen en bij te dragen tot de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) aangenomen door de Verenigde Naties.

Ziegler won het Gold label “FORWARD Goals for Sustainable Development”, maar ontving ook een tweede speciale “Sustainability Award” voor onze Cargo Bike en innovatieve stadslogistieke oplossingen.