Onze experts regelen al uw douaneformaliteiten van A tot Z en staan altijd klaar om u te helpen. Dit team kan in verschillende landen ingezet worden. Deze teams werken in een netwerk van gespecialiseerde douane teams om u een optimale dienstverlening te garanderen. Onze deskundigen houden voortdurend de ontwikkelingen , wetgeving en aanpassingen van regelgeving in de gaten voor u.

 

De belangrijkste activiteiten van Customs by Ziegler afdeling zijn het opmaken van douaneformaliteiten voor alle transportmodi (baan-zee-lucht-trein). Het opvolgen van de  aangemaakte documenten tot aan de validatie door het PLDA-systeem en van verschillende regimes, onder andere: tijdelijke, definitieve en wederuitvoer,enz

Andere services die wij aanbieden zijn :

Tijdelijke opslag, monitoring van douane-entrepots, financiële optimalisatie en het plegen van overleg met de diensten van het FOD Financiën Douane & Accijnzen.

Customs by Ziegler onderscheidt zich door het gebruik van sterke IT toepassingen die ervoor zorgen dat u als  klant in real time documenten kan ontvangen. 

Tevens zijn extracties op maat mogelijk teneinde de data van de douane bij u als klant te integreren.

Ook staan wij in voor een audit van oorsprongen: weet waar je koopt, weet aan wie je verkoopt. Op die manier kunnen er invoerrechten bespaard worden. 

Advies verstrekken over Free Trade Agreements (FTA)
Een vrijhandelsovereenkomst (FTA) is een overeenkomst tussen twee of meer landen waarin de landen bepaalde verplichtingen overeenkomen die van invloed zijn op de handel in goederen en diensten, en op de bescherming van investeerders en intellectuele-eigendomsrechten, onder andere. Voor de Europese Unie is het belangrijkste doel van handelsovereenkomsten het verminderen van belemmeringen voor de export, het beschermen van de belangen in het buitenland en het versterken van de rechtsstaat in het partnerland of de partnerlanden van de vrijhandelsovereenkomst.

Kortom: wij zijn een betrouwbare consultant die 360° werkt en met u en uw bedrijf meedenkt.