Belangrijke mededeling over frauduleus gebruik van het merk Ziegler
BLOG / ARTICLE
7 maart 2024

Belangrijke mededeling over frauduleus gebruik van het merk Ziegler

Het is ons opgevallen dat sommige personen zich bezighouden met frauduleuze activiteiten door onze bedrijfsnaam, Ziegler, te gebruiken bij online oplichting. Deze criminelen gebruiken onze logo’s en afbeeldingen om nepwebsites te maken om individuen op tweedehands platforms en marktplaatsen te misleiden en hen te laten registreren en bankrekeningen te delen voor vermoedelijke verzending.

Als vertrouwd en gerenommeerd bedrijf nemen wij de bescherming van onze klanten en onze bedrijfsnaam zeer serieus. We willen ervoor zorgen dat u op de hoogte bent van deze frauduleuze activiteiten en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen om uw persoonlijke gegevens te beschermen en te voorkomen dat u het slachtoffer wordt van oplichting.

We willen u ervan verzekeren dat we deze kwestie serieus nemen en dat we al stappen hebben ondernomen om deze aan te pakken. We hebben een klacht ingediend bij de politie, contact opgenomen met relevante platforms en werken er actief aan om deze nepwebsites te verwijderen. Er kunnen zich echter nieuwe gevallen voordoen waar wij geen controle over hebben, en uw waakzaamheid zal van cruciaal belang blijven om verdere incidenten te voorkomen.

 

Hier zijn enkele belangrijke richtlijnen om uzelf en anderen te beschermen:

 

Controleer altijd:

Voordat u persoonlijke of financiële gegevens deelt, dient u de bron te verifiëren. Neem rechtstreeks contact met ons op via officiële kanalen (links) als u twijfels heeft.

 

Pas op voor onverwachte communicatie:

Benader plotselinge en onverwachte verzoeken, vooral verzoeken om persoonlijke of financiële gegevens, met scepsis. Check bij ons als u verdachte berichten ontvangt.

 

Regelmatig bijwerken:

Zorg ervoor dat uw apparaten zijn bijgewerkt met de nieuwste beveiligingspatches en software-updates. Cyberbedreigingen maken vaak misbruik van kwetsbaarheden in verouderde software.

 

Websites:

Als u twijfelt over de integriteit van een website die het merk Ziegler gebruikt, ga dan altijd uitsluitend naar onze officiële website https://www.zieglergroup.com/.

 

Opvoeden en delen:

Kennis is een krachtig instrument tegen oplichting. Deel dit advies met uw collega’s, vrienden en familie om gezamenlijk een beter geïnformeerde gemeenschap op te bouwen die voor elkaar zorgt.

 

Incidenten melden:

Als u al persoonlijke gegevens heeft gedeeld of betalingen heeft gedaan, neem dan onmiddellijk contact op met uw bank en het platform dat voor de transactie is gebruikt om het incident te melden. Helaas heeft Ziegler in deze situatie geen bevoegdheid.

 

Wij waarderen uw medewerking om waakzaam te blijven tegen frauduleuze activiteiten. Uw veiligheid en beveiliging zijn onze belangrijkste prioriteiten. Als u zich zorgen maakt of vragen heeft, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met ons op te nemen.